Det är måndag!

Hej!

Hur är läget?

Det är måndag.

Kan kännas tungt. Men det behöver inte göra det. Kanske är det skönt att kliva in i ”vardags-dimman”. Inte behöva vara driftig förälder varje minut, som på helgen. Istället sätta på autopilot och följa schemat i kalendern. Lämna, jobba, handla, hämta…

Men det gäller att ha krafterna för det där vardags-livet. Det är liksom livet. Det ska levas. Det är ingen transportsträcka, även om vissa stunder och dagar får lov att vara det, behöver få vara det!

Har du fullt schema i veckan och undrar hur du ska få ihop det? – Växla ner en stund, innan du växlar upp.  Har du inte redan lagt in ”luft” i kalendern (tid för promenad, andningsövning, meditation eller liknande) så gör det. Du vinner på det!

Har du hittat några nycklar till din nyckelknippa? Knep att ta till när kroppen eller huvudet inte vill hänga med på din dagstur. Det gläder mig att det ramlar in nya följare även sedan adventskalendern är slut. Er vill jag bjuda på en av mina favorit-luckor. Den passar väldigt bra just på måndagar. Jag har redan fått ta till den en gång idag – det hjälpte!

Önskar dig en bra vecka! // Utmattade mamman

ETT LITET UNDERVERK! (5 dec 2016)

En av mina ”nycklar” i vardagen är en god kaffe latte. Det låter banalt, men ibland när det känns riktigt tungt, när huvudet är fullt av svarta tankar eller man inte förstår hur man ska hitta kraften att gå och hämta barnen, kan en god kaffe latte faktiskt göra skillnad.

Jag satt en gång i bilen på parkeringen utanför Apoteket. Min son var nästan ett år gammal och fortfarande var Apoteket och sjukhuset i stort sett de enda ställen jag kom iväg till. När jag insåg detta bröt jag ihop fullständigt. Visste inte hur jag skulle ta mig därifrån, så jag ringde min syster, som bor 60 mil bort. Jag grät sådär hysteriskt, så att hon knappt hörde vad jag sa. När hon förstått läget sa hon till mig att gå in på caféet och köpa med mig en god kaffe och en chokladbiskvi hem.

”Det hjälper för fan inte”, minns jag att jag svarade. Men jag gjorde som hon sa.
En timme senare fick hon ett sms. ”Det hjälpte lite.”
Sedan dess är det ett stående skämt mellan oss. När vi pratas vid och någon av oss är stressad, arg eller ledsen. ”Du, ta en kaffe och en chokladbiskvi!”.

Att äta ”go-fika” så fort det tar emot är så klart inget jag rekommenderar, men i vissa stunder är kaffe och en bit choklad precis vad man behöver för att höja sin energinivå ett litet snäpp. Det kan vara tillräckligt för att ta ett steg åt rätt håll, istället för att fastna i negativa tankar. En kopp kaffe (te, choklad, eller vad du nu föredrar) kanske ger dig ork att ställa dig i dörröppningen och ta en nypa frisk luft. Sen kanske du orkar sätta på lite musik, en låt du gillar, som ger dig ”good vibes”. Plötsligt kanske du har samlat ihop disken som stått utspridd i köket och torkat av diskbänken…

Underskatta inte vad en god kopp kaffe kan göra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *