Håll hårt i nycklarna!

Oj, oj, oj… Under årets första månader har jag fått hålla hårt i mina nycklar.                   Fler som haft en tuff start på året? Vid terminens början hade jag gjort en fin veckoplan – medicinsk yoga en dag, gymmet en annan, och däremellan mina dagliga promenader, meditationer och skrivpass. Av detta har blivit INTET. Totalt 6 dagar har båda barnen varit på skolan/dagis samtidigt. Såhär i efterhand kan jag känna att ”varför fick jag inte till mina pass ändå, jag kunde väl ha stuckit till gymmet på kvällarna”. Samtidigt lyckas jag faktiskt acceptera att jag inte är där. Är barnen hemma dagtid så räcker mina krafter ännu inte längre än att ta oss igenom dagen – och det är gott så!    För några månader sedan var det inte en självklarhet. Då var det på håret, ibland blev det psykbryt. Så att jag klarat av alla dessa veckor av förkylningar, svinkoppor, halsfluss och inhopp för sjuka assistenter (så att frisk och pigg L inte kunnat gå till dagis) är faktiskt ett framsteg.

Det är mina nycklar som hållit mig på banan!
– kort meditation på morgonen
– min ”go kaffe” vid 10-tiden (den gör underverk, inte för magen men för humöret)
frisk luft i trädgården om jag inte kommit iväg på promenad
– korta avspänningspass under dagen och en god kaffe till vid 14-tiden
– kvällsmeditation och att få sova ostört varannan natt

När vi härom veckan fick åka till vårdcentralen, istället för till fjällen som planerat, insåg jag att jag kommit en bra bit mentalt det senaste halvåret. För jag kunde finna tröst i att vi blev sjuka två dagar före resan, så att vi kunde boka om. Likaså fick vi ställa in sportlovsturen till barnens mormor och kusiner, men tack och lov kunde mormor istället komma hit. Yey!

Vet inte om jag vågar hoppas på att vi kommer iväg till fjällen om ett par dagar, men gläds åt insikten att jag hållit igenom dessa (ursäkta mig) skit-månader. Kanske ska lägga in en påminnelse i december om att inte boka in saker under januari/februari nästa år. Bättre att hitta på något spontant när det går, än att behöva boka av.

Men nu är vabruari över! Äntligen känner man av att dagarna blir längre, fåglarna hörs kvittra och små, vackra vårtecken börja leta sig upp ur marken. – Välkommen väntade vår!

Skulle du också behöva nycklar för att må bättre och ha mer ork till att vara förälder? Kolla in min Adventskalender för utmattade föräldrar här på  www.utmattademamman.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *